Review Squiz knijpzakjes + winactie!

Squiz knijpzakjes

Tegenwoordig is elke ouder wel bekend met de ‘knijpzakjes’ fruit uit de supermarkt. Bij ons thuis zijn de knijpzakjes favoriet! In de supermarkt weten Sophie en Milou de zakjes feilloos te vinden in de schappen, vaak is het zakje al op voordat we de winkel uit zijn! Natuurlijk zijn deze zakjes leuk, lekker, makkelijk en zijn ze een prima tussendoortje. Maar toch zijn wij als moeder wel voorstander van dagelijks vers fruit voor je kind. Squiz heeft hiervoor de ideale oplossing bedacht: Squiz navulbare knijpzakjes. Samen met Sophie en Milou mochten wij ze uittesten. En we mogen ook een setje weggeven!

Wat is Squiz?

Squiz zijn herbruikbare knijpzakjes, bedacht door een Amerikaanse moeder Elisabeth. De zakjes werken precies hetzelfde als de knijpzakjes uit de supermarkt, alleen deze kun je zelf vullen en wel zo’n 50 keer gebruiken! De knijpzakjes zijn verkrijgbaar in verschillende designs en groottes. Omdat je de zakjes kan afwassen en ze dus herbruikbaar zijn, scheelt het ook nog eens centjes en afval. Goed voor je kind, jezelf en het milieu dus! De gebruikte materialen zijn gegarandeerd BPA, ftalaten en PVC vrij.

Squiz knijpzakjes

Hoe werkt het?

De Squiz knijpzakjes hebben aan de onderkant een brede ‘rits’ opening. Via deze opening vul je het zakje met jouw favoriet gepureerde tussendoortje! Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan fruit, groente, zuivel of babyhapjes. Als de rits goed is aangedrukt is het zakje lekvrij en kun je hem bewaren in de koelkast of meenemen in je tas. Wist je dat je de zakjes zelfs in de vriezer kunt bewaren? En je kunt zelfs het zakje met inhoud in de magnetron verwarmen! Nadat het zakje gebruikt is, kun je het makkelijk afwassen en wel tot 50 x opnieuw gebruiken. Handig toch?

Squiz knijpzakjes

Voor wie?

De zakjes zijn voor jong en oud! Voor de allerkleinsten die mogen beginnen aan vast voedsel, is er op de tuit een adaptor te schroeven. Door deze adaptor kan je baby het zakje beter in de mond houden. De adaptor voorkomt ook geïrriteerd tandvlees en kan pijn aan de tandjes verlichten! Er zijn vele design te verkrijgen, waardoor de knijpzakjes niet alleen leuk zijn voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen.

Onze ervaringen

squiz-blog-6Samen met Sophie (26 maanden oud) en Milou (22 maanden oud) hebben we de zakjes getest! Onze dames zijn dol op fruit, dus we besloten fruitsmoothies te maken. Onze benodigheden: vele soorten fruit in bakjes, kwark, lepels en een blender. De meisjes kozen de ingrediënten en stopten ze in de bak. Een heerlijke smeer- en kliederboel en vooral heel veel plezier.Squiz knijpzakjes

Het eerste zakje werd gevuld voor de meisjes. Na het vullen van het zakje knijpt mama Lotte de ritssluiting dicht, tenminste dat dacht ze. Bij het eraf draaien van de dop, vliegt de onderkant open en ligt de inhoud van het zakje over tafel. Hilarisch natuurlijk, de meiden (en de mama’s) hadden de slappe lach. Geen probleem, er is genoeg! Lotte houdt het zakje weer op de kop en begint de fruitsmoothie erin te gieten… Terwijl ze hiermee bezig is, gillen de meiden van plezier. De hele inhoud ligt weer over tafel. Het is wel handig als je de dop weer op het zakje draait, voordat je hem gaat vullen! Gelukkig gaat het hierna prima en kunnen de meiden heerlijk smullen; het is een groot succes!

Wij van Allesoverjekind zijn heel blij met de Squiz zakjes en ze worden inmiddels veelvuldig gebruikt. Het dichtknijpen van de ritssluiting wordt wel drie keer gecontroleerd, maar verder gaat het zonder moeite! Een echte aanrader voor jezelf en je kinderen!

Squiz knijpzakjesWinnen?

Wil jij een setje Squiz knijpzakjes winnen? Wij mogen een pakketje van 3 zakjes (130 ml) weggeven, met de designs leeuw, olifant en pinguïn! Meedoen is makkelijk! Volg ons op Twitter, Facebook of Squiz knijpzakjesInstagram. Laat je naam achter op de Social Media kanalen of onder deze blog. Wie weet krijg jij de zakjes binnenkort in de brievenbus! We kiezen zondag 25 oktober een winnaar uit!

 

 

About the Author

Lotte

Lotte

Trotse mama van Sophie (19-07-2013)/ Vriendin van Sander, de papa van Sophie/ Kinder(bekken) fysiotherapeut in Groningen/ Baasje van Obbe, een zwarte labrador/ Tante van Lucia, Pablo en Benjamin/ Zusje van Jochem en zus van Annelies en Natalie

Visit Website

 • Wij feliciteren Hanneke Verbeek met het winnen van de Squiz knijpzakjes! Door het volgen en retweeten op Twitter heeft ze de prijs gewonnen. Veel plezier ermee!

 • Dagmar Roelofs

  Ik zou graag deze zakjes willen winnen voor mijn zoontje die in januari geboren wordt. Superhandig om hierin zijn fruithapje mee te nemen voor over een tijdje.

 • Marloes van der Kruijf

  Deze zou ik graag voor mijn zoontje willen winnen. Hij eet sinds zijn geboorte geen fruit totdat ik afgelopen jaar deze zakjes ontdekte. Het is een uitkomst want sindsdien eet hij dus fruit (wel alleen uit deze zakjes)!!!

 • Marjolein Kleijburg

  Oh super handig voor m’n twee dochters! Ideaal dat ze zelf te vullen zijn met van alles. Gave uitvoeringen ook met die dieren. Zou ze dolgraag willen winnen… Groetjes Marjolein

 • Vanessa Raffaela Sibma

  Wat lijkt mij dit handig zeg! Vooral wanneer we op pad zijn.

 • Janneke van der Vooren

  Wauw deze zakjes klinken als een droom die uitkomt. Onze kleine Sanne eet geen vers fruit, maar knijpfruit vindt ze heerlijk. Dit is een super idee om Sanne kennis te laten maken met alle fruitsoorten. Heel graag zouden we deze zakjes dan ook
  willen winnen.

 • Chantal Bresser

  Zou heel graag voor haar kleine prinses deze super handige squiz zakjes willen winnen! Super ecologisch ook door hergebruik.

 • Anoesjka Roosien-Nienhuis

  Die wil ik wel winnen voor onze 3 kinderen, super handig!