Vaderdag: inspiratie en winactie!

Blog vaderdag

Nog even wachten en dan is het weer vaderdag! De moeders zijn dit jaar al aan de beurt geweest, nu mogen de vaders! Op de derde zondag in juni worden de meeste papa’s in Nederland verwend door hun kinderen. Vele kids en hun moeders knutselen hiervoor wat af, of ze speuren de (web)winkels af op zoek naar een leuk cadeautje voor papa. Ben je nog op zoek naar inspiratie voor een vaderdagcadeau? In deze blog zetten we een paar leuke ideeën voor je op een rij. En het leuke is dat je aan het einde van de blog kunt lezen hoe je één van deze cadeau’s kan winnen!

De historie van vaderdag

Voor zover bekend is vaderdag begonnen bij mevrouw Sonora Louise Smart Dodd. Zij introduceerde de dag in 1909 als eerbetoon aan haar vader. Haar vader was weduwnaar geworden, nadat zijn vrouw in het kraambed overleden was bij de geboorte van hun zesde kind. Sonora was op dat moment 16 jaar toen haar jongste zusje werd geboren. Toen Sonora volwassen was geworden (27 jaar), wilde ze de kracht en het doorzettingsvermogen van haar vader niet onopgemerkt laten. Vier jaar ervoor, in 1905, was Moederdag geïntroduceerd door Anna Jarvis en dit inspireerde Sonora dusdanig dat zij vond dat er ook een Vaderdag moest komen. De conservatieve stadsgenoten lachten Sonora uit om haar idee (‘a national fishing day would be better’), maar Sonora liet het hier niet bij zitten en begon een serieuze campagne om deze dag als officiële dag erkend te krijgen. En dit werd beloond; de eerste Vaderdag uit de geschiedenis vond plaats op 19 juni 1910 in Spokane (Washington). In de Verenigde Staten is het pas als officiële feestdag erkend tijdens het presidentschap van Richard Nixon in 1972. Sindsdien is Vaderdag over de hele wereld een populaire feestdag.

Cadeau inspiratie voor Vaderdag

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor Vaderdag en weet je nog niets? Wij vonden op posters.nl een paar hele leuke ideeen:

gb_mg0427

Worlds greatest dad. Van deze mok worden papa’s toch blij? Hij is verkrijgbaar voor 12,95 euro.

ni_170.001340.03_2

Deze muurstickers zijn erg handig! Het is namelijk een schoolbord, je kunt er met krijtjes op schrijven! Schrijf er een lieve boodschap op voor papa. Hij is verkrijgbaar voor 14,95 euro.

gb_dp0437_2

Deze Live your live deurposter bevat vele mooie spreuken! Hij is verkrijgbaar voor 12,95 euro.

py_gpw6001_2

Deze mooie poster is leuk voor papa, maar zeker ook leerzaam voor de kinderen! Hij is verkrijgbaar voor 18,95 euro.

gb_mg0925

Welke vader wil er nou niet ‘Super dad’ zijn? Deze leuke mok is verkrijgbaar voor 12,95 euro.

Winactie

Wij mogen van posters.nl een waardebon van 25 euro weggeven onder onze lezers! Ideaal om te gebruiken voor een mooi vaderdagcadeau! Laat onder deze blog je naam achter, of reageer op onze social media kanalen op de winactie! Je kunt mee doen tot en met zaterdag 11 juni. Op zondagochtend 12 juni maken we de winnaar bekend!

About the Author

Lotte

Lotte

Trotse mama van Sophie (19-07-2013)/ Vriendin van Sander, de papa van Sophie/ Kinder(bekken) fysiotherapeut in Groningen/ Baasje van Obbe, een zwarte labrador/ Tante van Lucia, Pablo en Benjamin/ Zusje van Jochem en zus van Annelies en Natalie

Visit Website

  • Wij feliciteren Els Black- Stoker met het winnen van het tegoed bij Posters.nl Stuur je een mailtje naar lotte@allesoverjekind.nl? Veel plezier met de prijs voor vaderdag!

  • Wilma

    Staan zeker leuke dingen op de site😀 Ik doe graag mee .

  • Els Black-Stoker

    Leuk die deurposter zouden mijn jongens graag aan hun papa willen geven!

  • Natasja Smit

    Mijn zoontje zou het erg leuk vinden als hij papa met iets moois mag verrassen van poster.nl voor vaderdag , voor hem waag ik graag een kansje 🙂