Yepp trailer duo, een ideale fietskar!

Yepp-hoofdafbeedling

Met de komst van een tweede zijn we gaan nadenken over een manier waarop we het beste konden touren. Uiteraard kan dat met de auto, maar onze dochter vindt het ook zo leuk op de fiets. Maar een baby kan nog niet in een fiets stoeltje zitten, totdat het echt goed kan zitten. Met die gedachten zijn we ons gaan oriënteren en kwamen we uit bij de Yepp Trailer Duo.

Wat is Yepp?

Yepp is een merk dat zich richt op het veilig en comfortabel vervoeren van kinderen. Met ruim 80 jaar ervaring zijn er sinds 1934 al meer dan 5 miljoen voor- en achterzitjes geproduceerd. De fietszitjes hebben al verschillende design prijzen gewonnen, waaronder de Baby Innovatie Award in 2011 en winnaar van de GIO Award 2015. De GIO Award is het keurmerk voor Goed industrieel Ontwerp in Nederland op gebied van design, functionaliteit, innovatie en materiaalkeuze. De fietszitjes voldoen aan de hoogste veiligheidseisen en voldoen zowel aan de Europese veiligheidsnorm als ook aan het Amerikaanse ASTM keurmerk. Voor iedere leeftijdsfase heeft Yepp een fietszitje ontworpen vanaf het moment dat een kind goed en zelfstandig kan zitten tot ongeveer 10 jaar.

Het assortiment van Yepp is door de jaren heen ook uitgebreid. Naast verschillende fietszitjes hebben ze ook fietskarren, cargo en accessoires. En wij waren erg benieuwd naar de Yepp Trailer Duo.

De fietskarren van Yepp

Yepp Trailer DuoQua fietskarren kan je voor je kind kiezen voor een Trailer Solo of Trailer Duo; beiden geschikt van 0-4 jaar. Onze voorkeur ging uit naar de Yepp Trailer Duo vanwege het feit dat hier twee kindjes in kunnen. De Duo kan tot een maximaal gewicht van 42 kg. Milou is nog net geen 3 jaar dus dat betekent dat we er een langere tijd gebruik van kunnen maken. Daarnaast zag ik het scenario al dat Tim is de fietskar mag en Milou dan ook graag wil. En om die situaties en ‘discussies’ voor te zijn is dat voor ons de beste keuze. En hoe leuk is het ook dat broertje en zusje samen aan het kletsen en keten zijn in de fietskar.

De Yepp Trailer Duo is een heel fijne fietskar! Het kan zowel als fietskar en als buggy gebruikt worden. We wonen vlakbij een winkelcentrum waar we vaak even heen wandelen. Zeker met dit koude weer is het een uitkomst dat het als buggy gebruikt kan worden. Beide kindjes kunnen makkelijk mee, zitten comfortabel en door de ruime opbergruimte achterin, kan ik makkelijk boodschappen mee nemen.

Functionaliteit van de Trailer

De Trailer is makkelijk op te zetten en in te klappen waardoor het makkelijk op te bergen is en minder ruimte inneemt. Daarnaast kan je heel eenvoudig de wielen eraf klikken met een simpel kliksysteem. Bij het opzetten van de Trailer heb je geen gereedschap nodig. Het ombouwen van fietskar naar buggy is een erg makkelijke handeling: het enige wat je hoeft te doen is de trekstang los te koppelen van de fiets en met een pin los te maken van de kar. Op de plek waar de trekstang bevestigd is geweest, kan je makkelijk het buggywiel indrukken en klaar is de buggy! Zowel het buggywiel als de trekstang kunnen makkelijk opgeborgen worden aan de buitenzijde van de trailer. Je kunt erg makkelijk schakelen tussen buggy en fietskar, waar je ook bent! De duwbeugel is makkelijk in hoogte verstelbaar.

Yepp Trailer Duo

Veiligheid in de Yepp Trailer Duo

Al eerder werd even genoemd dat veiligheid voor Yepp erg belangrijk is. Ook bij de Trailer is hier goed over nagedacht: de kindjes kunnen bevestigd worden met een 3-punts gordel en een heupgordel. De 3-punts gordel is bij de schouders voorzien van comfortabele zachte pads waardoor de gordeltjes niet in de nek schuren. Daarnaast heeft het een groot verstelbaar hoofdkussen en zijn er makkelijke bevestigingsmogelijkheden voor een babyschaal.  Tevens zit er een parkeerrem op de Trailer. Qua uiterlijk is ook aan de veiligheid gedacht gezien de felle kleuren en de meegeleverde veiligheidsvlag. Je kan de fietskar afsluiten met een insectenhor en indien nodig daarover heen een transparante regenklep. Aan beiden zijden voorin zit een groot opbergvak waar je bijvoorbeeld drinken of speelgoed in kan doen. De Trailer heeft een stevige kooiconstructie en een veilige wegligging.

Het fietsen met de Yepp Trailer Duo is ook plezierig. Het is een lichte fietskar en de bewegingsvrijheid van de fietsen wordt niet tot nauwelijks beperkt.

De Trailer Duo voor een baby

hammockVoor een baby is de Yepp Trailer Duo ook erg geschikt. Je kunt er geen maxi-cosi in bevestigen, maar hiervoor is een babyschaal erg geschikt. In eerste instantie had ik een universele babyschaal aangeschaft welke in principe ook in de Trailer bevestigd kan worden. Persoonlijk vond ik de manier van bevestigen niet plezierig en hield ik hier geen goed gevoel aan over; veiligheid staat immers voorop. Hierover heb ik contact opgenomen met Yepp om te vragen of zij hierover een advies hadden. Tot mijn grote vreugde kreeg ik het nieuws te horen dat er een babyschaal, de Yepp Baby Hammock, ontworpen zou worden voor de Yepp Trailer; de universele babyschaal heb ik direct terug gestuurd.

Doordat de Baby Hammock nog op de markt moest komen en het iets langer duurde dan vooraf gedacht werd, heb ik iets langer moeten wachten voordat ik Tim in de Trailer mee kon nemen. Na ontvangst van de babyschaal viel de bevestiging me erg mee en zijn we gelijk een stukje gaan fietsen met elkaar. Tim moest er nog wel even aan wennen, maar het eerste kleine tochtje was een feit! Deze babyschaal voldoet aan al mijn verwachtingen en ik ben er erg blij mee en is zeker het wachten waard geweest! Met de Baby Hammock kun je al vanaf enkele weken na de geboorte je baby meenemen achter de fiets in de fietskar.

De babyschaal is van hetzelfde materiaal gemaakt als de Yepp fietszitjes, van zacht en schokabsorberend materiaal. Daarnaast is het makkelijk te verstellen waardoor je zelf kunt bepalen in welke stand je baby in de Trailer zit: als kleine baby in een ligstand en wanneer het groter en sterker is, in de zitstand. De babyschaal wordt geleverd met een zacht kussen die aan twee kanten te gebruiken is. Tijdens warme zomerdagen kies je voor de open luchtige kant met de ademende stof en in de winter draai je het om met de lekkere warme zachte teddy stof.

Persoonlijke ervaringen

Yepp Trailer DuoSinds wij de Yepp Trailer Duo in huis hebben gebruiken wij deze zeer regelmatig. Zoals eerder al even beschreven vinden wij het erg plezierig dat beide kindjes makkelijk mee kunnen op de fiets. De manier van fietsen is heel fijn, doordat het niet zwaar is, in tegenstelling tot het met twee kindjes samen op de fiets (één voorop en één achterop).

Ook gebruiken wij de Trailer vaak als buggy. Onze oudste dochter klimt er heel makkelijk in en zit comfortabel ook naast de babyschaal. Wat ook vaak gebeurt is dat we gaan wandelen en dat Milou op haar eigen fiets mee wil. Als je voorstelt of ze ook in de Trailer mee wil, zegt ze persé op haar eigen fietsje te willen. De ervaring leert dat ze, na ongeveer 100 meter, toch liever in de fietskar wil. Natuurlijk mag dat, alleen daar sta je dan met een fiets. Daar hebben we wat op gevonden! Doordat ze een fiets heeft met zijwieltjes kan ik haar fietsje makkelijk met het voorwiel achter in de bagageruimte van de fietskar doen en makkelijk doorlopen. Nu hebben we nooit meer de discussie dat ze op haar fiets wil en ik er vervolgens mee aan de hand loop als ze tóch besluit in de fietskar te willen! Ze mag altijd beginnen op haar eigen fietsje.

Het bevestigen aan de fiets en het omtoveren tot buggy gaat erg makkelijk. Ook is het fijn dat de wielen er makkelijk af te ‘klikken’ zijn en dat de Trailer makkelijk in te klappen is waardoor het niet heel veel ruimte inneemt in ons schuurtje. Met buiten spelen vindt Milou het ook nog altijd leuk om er in te klimmen en er door de bagageruimte aan de achterkant weer uit te klimmen en om haar pop in de Baby Hammock te plaatsen. Doordat de Trailer veilig en stevig staat wanneer je het op de rem hebt gezet, kan ze zonder gevaar leuk haar eigen rollen- en klimspel doen.

About the Author

Annemieke

Annemieke

Gelukkige mama van Milou (25-11-2013) en Tim (09-01-2016) / Vriendin van Jeroen, de papa van Milou / Tante van twee neefjes en een nichtje / Zusje van Carolien en Mark / Customer Engagement Manager in Groningen

Visit Website