De zoektocht naar een goed kindermatras én win actie!

Blog-RHF

** De win actie voor het kindermatras staat onderaan deze blog! **

Onze dochter Sophie is eind juli 3 jaar geworden en eind september werd haar kleine broertje verwacht. Omdat we langzaam aan het nadenken waren over de babykamer en Sophie een nieuwe kamer zou gaan krijgen, hebben we ook besloten dat het een goed moment was voor Sophie om in een ‘groot’ bed te gaan slapen. Het bed heeft ze van oma gekregen en die keuze was snel gemaakt, maar nu waren we nog op zoek naar een goed kindermatras. We vinden het belangrijk dat Sophie op een goed matras slaapt, waar ze ook de komende jaren nog goed op kan slapen. Om deze reden hebben we het één en ander op een rijtje gezet wat wij belangrijke eisen vinden in de zoektocht naar een goed matras voor Sophie.

Een aantal eisen hadden we opgeschreven, waaronder de veiligheid en het comfort van een matras. En aangezien Sophie net zindelijk is overdag, zullen we binnenkort ook gaan proberen de zindelijkheid door te zetten gedurende de nacht.  Met een vooruitziende blik verwacht ik nog wel eens een ongelukje ’s nachts en dan is het erg plezierig dat je de hoes er makkelijk af kunt ritsen. Ook had Sophie gedurende haar eerste jaren veel last van eczeem en heeft zij nog altijd een gevoelige huid, dus ook een matras dat getest is op huidvriendelijkheid is een pré.

Aandachtspunten bij het aanschaffen van een goed kindermatras

KindermatrasNatuurlijk zijn onze eigen wensen belangrijk, maar ik vond het ook belangrijk om eens te onderzoeken waar een goed matras voor een kind aan moet voldoen. Eén van de uitgangspunten is het feit dat Sophie vele malen langer op het matras zal liggen dan wij als volwassenen gemiddeld doen. Sophie is een goede slaapster en vindt slapen heerlijk! Belangrijk bij het aanschaffen van een goed matras is te letten op de certificeringen en waar het geproduceerd is. Aangezien een kind vele uren op het matras doorbrengt moeten de materialen waar het bed van gemaakt is veilig zijn. Op de matrassen die tegenwoordig uit China geïmporteerd worden, is weinig tot geen controle op wat er in het schuim gedaan wordt. Deze matrassen zijn in de meeste gevallen een stuk goedkoper.

In veel gevallen zijn ouders geneigd om te kiezen op basis van prijs. Enerzijds omdat het gevoelsmatig misschien overdreven is als je kind (nu al) op zo’n duur matras slaapt, anderzijds omdat je wellicht denkt dat je kind hier niet lang op zal slapen. In beide gevallen is het een understatement. Het zijn juist de materialen die gebruikt worden voor de kwalitatief goede matrassen die ervoor zorgen dat het ene matras veiliger en comfortabeler is dan het andere matras. Daarnaast kan een kind op een goed matras zeker 10 jaar slapen, wat in de meeste gevallen de gehele kindertijd betekent. Vanaf ongeveer 12 jaar heeft een kind een wat dikker en steviger matras nodig.

Overige belangrijke punten

Zaken waar je verder op moet letten is de stugheid van een matras, de temperatuur en het ventilerend vermogen. De levensduur en garantie zijn ook geen onbelangrijke zaken als het gaat om de kwaliteit van een matras. Het is belangrijk dat een matras niet te zacht is, maar ook niet te hard. Je kunt de hardheid goed testen door met een vlakke hand op het matras te drukken. Als je vlakke hand maar een klein beetje wegzakt in het matras dan is het goed.

Handig is het, als een matras een hoes heeft welke je er makkelijk af kunt ritsen en kunt wassen. Bij voorkeur moet de hoes gewassen kunnen worden op tenminste 60 graden, zodat het ook de huisstofmijt kan doden.

De verschillende typen matras

KindermatrasHet is belangrijk om te weten of jouw kind het juist snel warm of koud heeft zodat je dit mee kunt nemen in de zoektocht naar het juiste matras. Het ademend vermogen, de vochtopname en de temperatuur zijn essentiële zaken voor een goede nachtrust. De veerkracht van een matras biedt de ondersteuning en steunt op die manier het lichaam.

Een latex matras is één van de warmste materialen wat ongeschikt is voor een kind dat het snel warm heeft. Latex is rubber en rubber neemt geen vocht op en ademt niet. Een latex matras heeft een grote veerkracht en elasticiteit en wordt ook wel een schuimrubber matras genoemd.

Heeft jouw kind het snel warm? Dan kies je sneller voor een koudschuim matras, aangezien dit type zeer goed ventileert en goed vocht doorlaat door de open celstructuur, wat er voor zorgt dat het matras droog blijft. Koudschuim wordt in Nederland in elk ziekenhuis gebruikt, omdat het veilig is, goed ademt en zeer veerkrachtig is, welke in de loop van de tijd ook niet verloren gaat. Let er bij de aanschaf van een koudschuim matras wel op waar het vandaan komt. Dit type matras wordt steeds vaker geïmporteerd uit landen als Azië en China, waar geen enkele controle op kwaliteit wordt uitgevoerd! Let hierbij op het CertiPur label, zodat je gegarandeerd bent van kwaliteit en er zeker van bent dat er geen schadelijke stoffen in het schuim verwerkt zitten.

Polyether is voor een kindermatras minder geschikt aangezien het niet veerkrachtig is en een gesloten celstructuur heeft, wat het ademend vermogen van het matras minimaliseert, wat juist zo belangrijk is. Wel is het matras cfk- en gifstof vrij. Het verend vermogen is minimaal, wat juist belangrijk is voor een goede ondersteuning.

Kindermatras Prima Donna van Royal Health Foam

Als uitgangspunt heeft Royal Health Foam veiligheid en comfort. Het koudschuim dat gebruikt wordt is medisch gekwalificeerd en gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen en heeft alle mogelijke certificaten. Het koudschuim dat gebruikt wordt voor de matrassen Prima Donna en Donna is één op één hetzelfde schuim dat in de kindermatrassen gebruikt wordt die aan het Amsterdam Medisch Centrum (AMC) geleverd zijn.

KindermatrasNamens Royal Health Foam mochten wij voor onze dochter het Prima Donna matras testen. Dit matras is drukverlagend, biedt veel comfort en is goed ventilerend. Het matras is een koudschuim matras met een toplaag van 4 centimeter met traagschuim, wat zorgt voor een drukverlagend effect. Zoals bekend is van koudschuim is dit type matras zeer veerkrachtig wat bijdraagt aan een goede ondersteuning van Sophie. De tijk kan afgeritst worden en op 60 graden gewassen worden en het hele matras heeft een dikte van 16 centimeter. Het matras is gegarandeerd vrij van schadelijke stoffen en heeft alle testen en keuringen die van belang zijn doorstaan. Het matras is verkrijgbaar in verschillende maten, te weten 70 x 200 cm, 80 x 200 cm en 90 x 200 cm.

De service was zeer goed. Na bestelling hebben we het matras snel geleverd gekregen. Sophie heeft het ’s nachts geen last van zweten en de ondersteuning en comfort zijn duidelijk merkbaar. Sophie heeft mede door het goed slapen op haar matras een soepele overgang gehad van haar ledikantje naar het grote bed. Ze sliep er vanaf het eerste moment erg goed en vast in. Het is een stevig matras zodat ze er niet in wegzakt, maar is zeker niet te hard. Wat ons betreft is het Prima Donna matras de investering zeker waard! Dit matras is zowel te krijgen bij Royal Health Foam als ook bij SlaapKindjeSlaap.nl

Certificering van de matrassen van Royal Health Foam

De kindermatrassen Prima Donna en Donna hebben beiden onderstaande labels en certificaten. Royal Health Foam gebruikt de best mogelijke materialen. Hoe beter de kwaliteit van de gebruikte materialen is, des te beter het comfort.

 • CertiPur label. Dit label wordt toegekend aan producenten van koudschuim (polyeruthaan schuim) die gebruikt worden in de bedden- en meubelsector. Alleen die producten die voldoen aan strikte veiligheids-, gezondheids en milieueisen mogen gebruik maken van dit label. Veelal zijn de matrassen in Europa geproduceerd.
 • LGA certificaat. Dit certificaat wordt uitgereikt aan matrassen die gegarandeerd vrij zijn van schadelijke stoffen. De LGA Quality Certificate verklaart dat een schuimproduct een hoge en constante kwaliteit heeft. Het LGA kwaliteitscertificaat op een product biedt u een grondig getest matras.
 • Öko-Tex-100-normering. Sinds 1992 heeft deze norm zich ontpopt tot een internationale veiligheidsnorm, die toepassing vindt in de gehele tectielketen. Dit systeem garandeert dat het geteste en gecertificeerde textiel vrij is van schadelijke stoffen die een risico vormen voor de gezondheid van mensen.
 • HygCen is een internationaal gerenommeerd testlaboratorium op het gebied van hygiëne en veiligheid van medische apparatuur, en haar deskundige testmethodologie biedt een bijdrage aan het gebied van kwaliteitsborging in heel Europa.
 • Medisch getest. Body-wholesome textiles. Een keuringsdienst voor textiel die onderzoek doet naar huidvriendelijke textielstoffen.
 • CE markering. De CE-markering is een soort productlabel (conformiteitsteken) dat aangeeft dat het product in kwestie volgens Europese specificaties is getest.
 • ISO-9001. De ISO-9001-certificaties zijn standaarden van het ISO-instituut waarbij is vastgelegd hoe een organisatie haar kwaliteit kan waarborgen.

Kindermatras Donna

Het andere top matras van Royal Health Foam is het kindermatras Donna. Net als het Prima Donna matras is ook dit een koudschuim matras welke ook gebruikt wordt voor de kindermatrassen in het AMC. Het grootste verschil zit in het feit dat dit matras geen toplaag van 4 centimeter van traagschuim heeft. Maar dat neemt niet weg dat ook dit matras zeer comfortabel en een goed ventilerend, luxe en veilig kindermatras is. Het is een zeer veerkrachtig matras wat belangrijk is voor een goede ondersteuning van het lichaam van het kind. De dikte van het matras komt op ongeveer 14 centimeter en ook dit matras heeft een afritsbare tijk. Het kindermatras wordt geleverd in verschillende maten, te weten 70 x 200 cm, 80 x 200 cm en 90 x 200 cm.

Quote:
“Een echt goed kindermatras, wellicht het beste kindermatras, is in mijn optiek zonder twijfel Kindermatras Donna. Kindermatras Donna heeft alles in huis; het biedt comfort, heeft alle belangrijke keuringen en certificaties, is ruim 14 cm dik en is netjes afgewerkt. Kindermatras Donna bevat de best mogelijke materialen en biedt absolute veiligheid en comfort.” – SlaapKindjeSlaap.nl

WIN ACTIE

Wil jij kindermatras Donna in een afmeting naar keuze winnen voor jouw kind? Lees dan goed de volgende voorwaarden door en maak kans op dit fantastische matras! Let op – deze win actie wordt gehouden via Facebook:

 • Like de pagina van Allesoverjekind op Facebook
 • Tag in een reactie op de post iemand wie je deze win actie ook gunt
 • Deel dit bericht op je eigen tijdlijn

Goed om te weten:

– Wij geven 1 Donna kindermatras ter waarde van € 221,00 van Royal Health Foam weg in een afmeting naar keuze
– De win actie loopt t/m zondag 26 september 2016 23.59 uur
– Op woensdag 29 september 2016 maken we de winnaar zowel onder dit bericht als via Facebook bekend
– Over de uitslag kan niet worden gecommuniceerd en/of gecorrespondeerd.
– Wij nemen contact op met de winnaar voor de adresgegevens en het matras wordt thuis gestuurd door Royal Health Foam

About the Author

Annemieke

Annemieke

Gelukkige mama van Milou (25-11-2013) en Tim (09-01-2016) / Vriendin van Jeroen, de papa van Milou / Tante van twee neefjes en een nichtje / Zusje van Carolien en Mark / Customer Engagement Manager in Groningen

Visit Website

 • En de winnaar is bekend! Het is Daphne de Wit-Bosma geworden. We feliciteren haar met deze mooie prijs en zijn erg benieuwd naar haar ervaringen!